ipv6 test

Domein Checker

Check of uw domein IPv6 ready is.

Domeinnaam:

 

Onderwijs

IP versie 6 (IPv6) staat wereldwijd op doorbreken. De IPv4-adressen zijn bijna op, waardoor steeds meer organisaties overstappen op IPv6. Een goede strategie voor deze migratie is van groot belang. 

Waarom IPv6?

Er wordt vaak gezegd dat de belangrijkste reden om over te stappen op IPv6, is dat er op deze manier meer IP-adressen beschikbaar komen. Natuurlijk is dat waar, maar het merendeel van de onderwijsorganisaties in Nederland heeft zelf nog voldoende IPv4-adressen en kunnen dus nog wel een tijdje vooruit. Waarom is de overstap naar IPv6 dan toch zo belangrijk?

Op andere delen van het internet is er al wel een grote schaarste aan IPv4-adressen. Daarom worden juist hier alleen IPv6-adressen gebruikt. Gebruikt u ook IPv6 dan geeft dat de garantie dat alle diensten op het Internet in de toekomst bereikbaar zullen zijn, ook voor mobiele apparaten. Deze, nog steeds in aantal groeiende, groep devices zullen immers steeds vaker alleen voor IPv6 ontwikkeld worden.

Advies over IPv6 in het onderwijs?

SURFnet is een organisatie die ervoor zorgt dat onderzoekers, docenten en studenten eenvoudig en krachtig samen kunnen werken met behulp van ICT. SURFnet maakt deel uit van de SURF-organisatie, waarin Nederlandse universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen nationaal en internationaal samenwerken aan innovatieve ICT-voorzieningen. Zij zijn daarom ook erg betrokken op het gebied van IPv6 en een trouwe deelnemer van de IPv6 Task Force. Als uw organisatie aangesloten is bij SURFnet kunt u gebruik maken van hun kennisverspreiding (workshops, praktische documenten, interactieve bijeenkomsten en technische ondersteuning). Klik hier voor meer informatie.

Naast SURFnet kunt u voor vragen over IPv6 in het onderwijs ook terecht bij Kennisnet, hét expertisecentrum als het gaat om ict in het onderwijs.